marți, 3 iulie 2018

Recenzie "Păcatele fiului" de Theo Anghel


 Titlu: "Păcatele fiului"

  Autor: Theo Anghel

  Gen: Fantasy

  An apariție: 2018

  Număr pagini: 293

  Editura: Quantum Publishers
Descriere: "Lia este o tânăra jurnalistă, angajată a unui tabloid bucureștean. Viața ei decurge liniar, fără evenimente notabile, până într-o zi când este trimisă pe teren, cu misiunea de a lua un interviu unui bărbat acuzat de mai multe crime.
Cum rareori lucrurile sunt ceea ce par a fi, nici deținutul pe care îl cunoaște cu ocazia vizitei la închisoare nu se dovedește a fi ceea ce aștepta Lia să găsească.
Cu timpul, cei doi descoperă o legătură subtilă care le unește destinele și, indiferent cât de mult se străduiesc să renege evidențele, trecutul se încăpățânează să influențeze prezentul amândurora. "Vai de Păcatele fiului, dar vai de păcatele mele după ce am citit Păcatele fiului. Suntem doi păcatoși, dar știți ceva? Nu regretăm nimic! Sau poate da...

***

Nu mai este un secret faptul că Theo este o autoarea cu un dar divin. Și nu mai este un secret nici faptul că este una dintre autoarele mele preferate. Și nu mai este secretă nici pasiunea autoarei de a ne încânta imaginația cu tot felul de personaje masculine savuroase care se bat pentru primul loc în top. 

De această dată facem cunoștință cu Luca, un demon dintr-o lume îndepărtată. Și (mă abat puțin de la subiect) că să vă zic un mic secret, când am început să citesc "Am murit, din fericire" eu voiam o relație între Abel și Oriana. Așa credeam că va decurge firul poveștii. Dar autoarea ne-a pregătit altceva. Ei bine de această dată parcă a știut dorința mea de atunci și mi-a îndeplinit-o. Și nu vă imaginați cum am savurat cartea! [Și pe Luca :))]

Revenind la ideea inițială, de această dată îl cunoaștem pe Luca: genul personajului arogant, cu glumele mereu la el, dar, totodată, cu un suflet ce nu îl lasă să fie atât de rău pe cât ar trebui. Astfel regulile impuse de sus și personalitatea lui se bat cap în cap, ajungând la un razboi interior pentru minunatul nostru, Luca. Dar sunt convinsa ca va trece peste impas, căci este un personaj cu un caracter puternic, un personaj ce nu se lasă cu una cu două. 

Povestea lui este simplă și concretă la prima vedere: un bărbat ce a fost închis pentru mai multe crime. Ceea ce le bagă în ceață pe personajele noastre este motivul pentru care a ajuns să săvârșească aceste fapte. Curiozitatea fiind mare și faima redacției la fel, facem cunoștiință cu Lia.

Lia, protagonista cărții, este o jurnalistă talentată cu o viață normală și modestă. Cotidianul ei ia o întorsatură radicală când este trimisă de către șeful ei de redacție să ia un interviu deținutului nostru sus-amintit. Ajunsă la fața locului, o multitudine de sentimente contradictorii și o senzație ciudată de frică se instalează în corpul ei, iar deținutul nostru, Luca, nu se sfiește să se folosească de sarcasmul caracterisc personajelor masculine ale autoarei și bineînțeles că, în loc să vă temeți pentru viața Liei, cel mai probabil, o să faceți și voi că mine: o să râdeti!

Nici Lia nu se lasă mai prejos, acceptarea de a fi călcată în picioare de sarcasmul pușcariașului nefiind cap de listă în repertoriul ei. Cu toate că mintea îi spune să o ia la fugă cât mai repede, orgoliul și reputația ei inving, răspunzându-i lui Luca exact așa cum merită și încercând, fără reusită, să scoată motivele ascunse în spatele faptelor lui. 

Ulterior, povestea lui prinde contur și aflăm că Luca nu este doar un simplu pușcariaș, ci un demon, cum am menționat anterior, cu un trecut plin de aventuri pe care le vom cunoaște și noi, bineînțeles. La una dintre întâlnirile lor pentru interviu, el îi oferă un inel, pe care ea îl acceptă datorită explicației convingătoare date de Luca: acea bijuterie o va ajuta să nu îi mai fie frică. Dar odată cu acel inel Lia începe să aibă vise ciudate despre o fată numită Lheya. Povestea ei i se deruleaza Liei în fragmente, în fiecare noapte, dezvăluindu-i protagonistei noastre o latură interioară de mult uitată.

Întâmplări din trecut se îmbină cu cele din prezent, creând o armonie mistică, puțin înfricoșătoare, dar extrem de plăcută. Astfel avem parte de o povestire în ramă, cu două lumi diferite, din timpuri diferite. În prima îi avem în prim plan pe Luca și Lia, iar în a doua pe Lheya și Beleth (despre care nu vă zic nimic ca să nu strict farmecul romanului). Ambele sunt la fel de palpitante, pline de aventură și întorsături de situație, scrise în așa fel încât să nu poți lăsa cartea din mâna nici măcar o secundă.

Mi-a plăcut enorm de mult acest prim volum și abia aștept să văd ce ne mai pregătește autoarea în cele următoare. Finalul...ei bine, finalul m-a lăsat în plop și plopul în aer, ca de obicei. :))

Acest volum inițiant promite multe și asta nu poate decât să mă bucure la maxim, determinându-mă să devin și mai nerăbdătoare până să apară continuarea. Încă nu m-am îndurat să pun cartea înapoi în bibliotecă, deși am terminat-o de ceva timp. Și nici nu cred că mă îndur până nu apare volumul doi. Se află încă pe birou, cumințică, așteptându-mă să recitesc pasajele preferate de fiecare dată când o văd.

Un minunat amestec de fantasy, mitologie, dragoste, umor și povestea unei fetei ce se regăsește pe sine, află cine este cu adevărat și câte poate face. O regasire interioara plina de noutati. O nouă aventură ce se arată a fi din ce în ce mai ispititoare, mai ademenitoare. 

O ador pe Lia, îl ador pe Luca. O ador pe Lheya, îl ador pe Beleth. Le ador poveștile și recomand cartea ce le îmbină atât de frumos. O recomand din tot sufletul pentru că pur și simplu merită din toate privințele! Merită!

                                             Rating: 5/5


"Ne naștem și murim singuri, însă, între aceste două momente, viețile noastre se întrepătrund într-o manieră destul de complicată…"
„Cu toții suntem compuși din mai multe fațete ale aceluiași eu.”


„Unei flori rare, nevăzute, sărutată doar de soarele durerii, trebuie să-i smulgi toate petalele.”


"Destinul meu se întrepătrundea cu al lui Luca la niveluri extraordinar de profunde. Sufletele noastre veneau din negura timpului, căutându-se cu ardoare unul pe celălalt peste vremuri."___________________________________________________________________________________________


Mulțumesc Editurii Quantum Publishers pentru exemplarul oferit spre recenzie!


Cartea o puteți comanda de aici!

Aceasta, dragii mei, a fost parerea mea despre minunatul nou roman al extraordinarei Theo Anghel! Sper din tot sufletul ca v-am convins sa il cititi si daca o veti face va astept ulterior sa imi spuneti ce parere ati avut voi despre ea! Bye!❤


6 comentarii:

 1. Recenzia ta este minunata. Am citit si eu Pacatele fiului si m-a tinut cu sufletul la gura. Abia astept volumul 2. Theo este geniala :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Oh,stij perfect ce zici. Inca ma gandesc la finalul acel lasat in aer :))
   Multumesc!❤

   Ștergere
 2. N-am citit nimic de la Theo, dar o sa caut cartea asta.

  RăspundețiȘtergere
 3. Am tot citit recenzii faine despre cartile lui Theo Anghel, o si urmaresc online, dar nu stiu ce ma retine... Intrebare: cam de la ce varsta crezi ca sunt potrivite aceste carti? Young adult / adolescenti?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cred ca sunt potrivite pentru +14 ani. Asa este indicat si de catre edituri si asa este si bine sa fie citite,dupa parerea mea
   Cat despre retinere inlatur-o :))
   Trebuie sa citesti cartile ei! O sa iti placa maxim!

   Ștergere
 4. Chiar m-ai facut curioasa. Povestea este incitanta si o s-o adaug si eu pe lista!

  RăspundețiȘtergere