marți, 8 mai 2018

Noutati editoriale | QUANTUMHello Guys! Bun venit, din nou, pe blogul Îndragostiți de cărți! În articolul de astăzi vă voi prezența noutățile editoriale ale editurii Quantum! După cum bine știți (dar pentru cei ce nu știu) Quantum este o editură ce publică îndeosebi autori români cu extrem de mult talent în ale scrisului și îmi face mereu plăcere să va recomand cărțile lor. Deci, să începem!

 Păcatele fiului 
(Theo Anghel)

Theo Anghel este și autoarea genialei serii "Am murit, din fericire" (vezi recenziile primelor două volume aici și aici) și ne încântă din nou cu un român fantasy plin de intrigă. 
"Lia este o tânără jurnalistă, angajată a unui tabloid bucureștean. Viața ei decurge liniar, fără evenimente notabile, până într-o zi când este trimisă pe teren, cu misiunea de a lua un interviu unui bărbat acuzat de mai multe crime.
Cum rareori lucrurile sunt ceea ce par a fi, nici deținutul pe care îl cunoaște cu ocazia vizitei la închisoare nu se dovedește a fi ceea ce aștepta Lia să găsească.

Cu timpul, cei doi descoperă o legătură subtilă care le unește destinele și, indiferent cât de mult se străduiesc să renege evidențele, trecutul se încăpățânează să influențeze prezentul amândurora."

Ephialte - Trezirea unui coșmar 
(Cristinne C.C.)

O cunoașteți deja pe Cristinne datorită celuilalt roman al ei din seria Ephialte. Ei bine stilul acesteia revine în forță cu cel de al doilea volum! Fiți pe fază!


"Lumea, așa cum o știa Alisia, s-a schimbat peste noapte. Oamenii, speriați și încă sub șocul descoperirii adevăraților vinovați ai așa-zisei boli a lui Malak, încearcă să se regrupeze și să dea de urmă lui Victor și a Umbrelor sale. Ephialtele sunt nevoite să ia măsuri pentru a menține pacea cu oamenii, dezvăluirea alianței dintre cel mai puternic reprezentant al omenirii, Theon Novac și Victor, prințul Umbrelor, creând tensiune în ambele comunități.
În mijlocul tuturor acestor evenimente, țintă a amenințărilor din toate direcțiile, Alisia încearcă să își găsească consolarea în compania noului său prieten, Andreas, în încercarea de a păstra măcar o urmă de normalitate în viața să.

Nimic nu poate fi însă atât de simplu când ai de a face cu cele mai puternice creaturi. Amenințările o pândesc la tot pasul, dezastrul și distrugerea par a se ține scai de tânăra Ephialt oriunde merge, punând în pericol nu doar viața ei, ci și a persoanelor dragi.

Alianțe vechi se destramă, altele cândva imposibile, prind contur.
Va reuși Alisia să îi păstreze pe toți cei dragi în viață? Sunt prietenia și dragostea suficiente pentru a supraviețui? Cel căruia i-a încredințat inima va alege să lupte alături de ea sau să o trădeze?"

 Fraiero!
 (Ciprian Pop)

Ciprian este dubutant al editurii Quantum și primul său roman sună extrem de interesant. Sunt foarte curioasă în privința acestui autor.

 "Ştii genul acela de persoană care se îndrăgosteşte în adolescenţă de față visurilor lui, pe care până și părințîi ei îl plac?

Cuminte și care nu pierde nopțile prin cluburi?

El și ea sunt cuplul model, îşi fac planuri de viitor pe care, încet, încet, le pun în practică. Se căsătoresc, fac copii, trec şi de nuntă de argint, au nepoţi şi trăiesc fericiţi toată viaţa până la adânci bătrâneţi…
OK! Dacă asta cauți, n-o să găseșți în această carte.
Zânele, unicornii şi rozul sunt pentru poveştile clasice de dragoste, iar această nu este o poveste de dragoste, dar conţine dragoste. Ce-i drept, altfel.
Dacă râzi cu prietenii când îți aminteșți de năzbâtiile din adolescență, dacă îți aminteșți cu emoție de prima iubire care ți-a dat lumea peste cap, cartea această este pentru ține.
Conține o poveste adevărată, destăinuită cu umor savuros chiar de către cel care a trăit-o."
 Doi la pătrat, un singur pat 
(Georgiana Pasquali-Vaju)

Pe Giorgiana o știm cu toții datorită seriei "Nu te împiedica de mine, te implor". Ei bine, păzea! Georgiana ne mai lovește cu o carte ce se pare a fi excepțională! 


 "Suntem complicați. Ne apropiem și ne respingem, ne iubim și ne urâm. Apoi regretăm. Tentațiile sunt atât de multe încât, uneori, ne fac deciziile imposibile. Tu ce ai alege să trăieșți între rațiune, dorința, sentiment, sex, iubire și plăcere? Și în ce ordine?

Patru suflete, trei iubiri, două poveșți din trecut, un singur viitor și mult umor, narate în detaliu din perspectiva a patru protagonișți prinși în vâltoarea vieții cotidiene.

Chimie, geometrie, fizică și aritmetică. Toate într-o singură formulă: cea a haosului.
Un soț infidel + o soție dezamăgită + o amantă perversă + un fost iubit  îndrăgostit = Doi la pătrat/Un singur pat.
Complicat?"Ce cărți vă fac cu ochiul de aici? Aștept să îmi spuneți în comentarii, iar dacă ați citit vreuna vă aștept părerea! Bye!❤

5 comentarii:

 1. Hmmm... m-ar tenta " Fraiero ". :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Abia astept sa le citesc si eu. Totul de la Quantum este foarteee tentant :D Lecturi placute!

  RăspundețiȘtergere
 3. Nu stiam pana acum de editura Quantum si mai ales ca publica multe carti scrise de autori romani. In general le citesc pe cele ale autorilor straini, dar acum vreau sa incerc si cel putin o carte din cele recomandate de tine :D

  RăspundețiȘtergere
 4. Trebuie sa recunosc ca n-am citit nimic din cartile expuse de catre tine, de fapt am citit foarte putine carti scrise de autori romani si acelea sunt monografii, biografii sau istorice.

  RăspundețiȘtergere
 5. Am văzut și eu aceste noutăți la ei pe site. Mă atrag câteva dintre ele.

  RăspundețiȘtergere