vineri, 6 aprilie 2018

Vacanță pe ritmuri egiptene

Cea mai obositoare parte din viața de vedetă este, practic, să fii o vedetă. Vă zic din proprie experiență, căci în acest moment vorbiți cu Inna. Da, da, acea Inna. Paparazzii, fani, tabloide, persoane ce mereu vor să știe ce faci, ce spui, ce miști. Se bagă total în viața ta și îți inundă spațiul personal. Am nevoie de relaxare. Am nevoie de câteva zile de relaxare totală! Am nevoie de o vacanță în Egipt! 

Și acum vine întrebarea întrebărilor: cum pot face asta fără să afle paparazzii sau fanii și să fie totul secret? Am stat și m-am gândit ceva timp și după multe idei fără noimă soluția salvatoare a venit! Voi pleca în Egipt dintr-o țară unde mă pot camufla ușor și voi călători cu numele meu real. Dacă îmi ascund bine fața sunt sigură că nimeni nu va da importanță detaliilor și nu va observa că o vedetă este la aeroport încercând să își ia talpășița pe ascuns. M-am gândit rapid și nu a durat mult până să știu exact din ce țară voi pleca către Egipt. Ei bine voi pleca din patria mea natala, România!
Am intrat pe pagina prietenilor mei de la vacanțe Christian Tour la care apelez mereu când vreau să îmi iau tălpășița către tărâmul relaxării.  Vacanța mea se va desfășura pe durata unei întregi săptămâni în care voi vizita Egiptul cu toate minunățiile sale! Am optat pentru oferta hotelului Pyramisa Sahl Hasheesh din regiunea Hurghada. Mi-am ales această regiune pentru că este la mijlocul distanței dintre Cairo și Abu Simbel, orașe pe care, bineînțeles, că vreau să le vizitez! Pe lângă asta, oferta este extrem de bună!

Zis și făcut! În capul meu au început să se creeze liste și planuri și deja știu cum îmi voi petrece această săptămână. Îmi voi rezerva mult timp pentru plajă și voi face scufundări. Mă voi bucura din plin de razele arzătoare ale soarelui și de nisipul mult mai galben decât găsești în zonele temperate. 

Dacă vă întrebați ce obiective turistice am în plan de vizită pregătiți-vă că lista mea este extrem de lungă. Egiptul este o zonă plină de farmec istoric. Faraoni, piramide, zei...totul este atât de plin de magie și mister. Așa că principalele opriri le voi face în:


  • Cairo-orașul capitală unde voi vizita Muzeul de Egiptologie și Bazarul Khan-el-Khalili. Pe lângă asta voi face o plimbare luuuungă pe minunatele străzi egiptene.

  • Giza-nu puteau lipsi cele trei mari piramide: Kheops, Khefren și Mikerinos. Singurele din cele 7 minuni ale lumii antice care au rezistat în timp. Cine le-ar putea rata?

  • Abu Simbel-orașul templelor. Nu vi le inșir căci sunt multe, dar fiți siguri că le voi bifa pe toate!

  • Alexandria-cum aș putea rata perla litoralului mediteranean

  • Templele Karnak-Amun, Mut și Khonsu

  • Templul Luxor

  • Oaza Siwa din Deșertul vestic

  • Și bineînțeles, nelipsita Valea Regilor unde au fost găsite 62 de morminte, cel cu nr 62 fiind chiar al tănărului rege Tutankamon.

Sper ca această vacanță să fie atât de relaxantă pe cât mi-o imaginez. Să nu am parte de musafiri nedoriți, motiv pentru care am plecat singură în această expediție. Vreau să fiu total solitară și să mă bucur de liniște...și, evident, să îmi delectez papilele gustative cu toate delicatesele egiptene ce îmi vor sta în cale. Urați-mi distracție placută!
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu