joi, 19 aprilie 2018

# carti aromate # indragostiti de lectura

Recenzie "Love&Gelato. Vacanţă la Florenţa" de Jenna Evans Welch

Titlu original: "Love&Gelato"

Autor: Jenna Evans Welch

Gen: ficţiune

Anul publicării: 2016

Număr pagini: 352

Editura: Epica

Descriere: "Oamenii vin în Italia pentru două lucruri: love şi gelato, i-a spus cineva odată. Dar uneori au parte de mult mai mult.

Lina îşi petrece vacanţa de vară În Toscana, dar nu pentru că ar fi fascinată de ţinuturile însorite, ca de basm, ci pentru că a fost ultima dorinţă a mamei sale ca ea să vină aici să-şi cunoască tatăl. Dar ce tată stă departe de familie timp de şaisprezece ani? Aşa că tot ceea ce Lina vrea este să se întoarcă acasă.

Dar înainte de a-şi pune în practică hotărârea, primeşte un jurnal pe care mama ei îl ţinuse cât timp trăise în Italia. Dintr-odată, Lina descoperă o lume magică de iubiri ascunse, artă şi brutării secrete, care o împinge, alături de foarte chipeşul Ren, pe urmele paşilor mamei sale şi-i dezvăluie un secret ascuns de ea de prea multă vreme. Un secret care îi va schimba tot ceea ce ştia despre mama ei, tatăl ei, şi mai ales despre ea însăşi.

O vacanţă de vară în Italia devine un periplu de neuitat prin Toscana, în acest roman cu mult romance, mister şi aventură."


Bun venit, din nou, pe blogul Îndrăgostiți de cărți! 

Mulți dintre voi știți deja că genurile frecventate de mine sunt în principiu fantasy, thriller, polițiste, istorice și SF. În schimb ceva m-a determinat să citesc această carte ce aparţine genului romance și să vă și vorbesc despre ea. Acel ceva este povestea minunată a cărții, poveste de care m-am îndrăgostit până peste cap.

Cartea ne prezintă o povestire în ramă astfel că avem o istorisire din prezent și una din trecut. Cea din prezent o are ca protagonistă pe Lina, care, după moartea mamei sale, pleacă în Italia să petreacă un an alături de tatăl ei, Howard. Ajunsă acolo i se înmânează, de către Sonia (asistenta lui Howard), vechiul jurnal al mamei sale și de aici aventura sa începe alături de Ren, băiatul din vecini care îi este alături în toată această aventură nebunească dusă la vârstă de doar 16 ani.

Povestea din trecut este cea relatată de Hadley, mama Linei. Istorisirea este prezentată pe bucățele, în funcție de cum citește Lina jurnalul, fapt care ne ține cu sufletul la gură și nu ne lasă să abandonăm cartea până la final.

Indicii peste indicii, descoperiri peste descoperiri, Lina află pas cu pas trecutul mamei sale, iar ceața pe care o avea în legătură cu trăsăturile ei patologice se ridică lăsând adevărul să iasă la iveală.

Deși sceptică la început în privința lui, Lina ajunge să se atașeze de Howard, după multele încercări ale acestuia de a se apropia de ea. 

Această carte ne înșiră povestea unei descoperiri de sine. Secretele pe care Lina le va afla din jurnalul mamei sale, dar și lumea fermecată a artei, a iubirii și a gelateriei în care va pătrunde, îi vor schimba viața. Va descoperi că acolo este locul ei, iar sufletul său va fi mereu atras de minunata Florența.

O lectură ușoară, lejeră, dar totuși intrigantă. Citind această carte va veți simți răcoriți că de o cupa de gelato. Povestea relatată de Jenna vă va aduce zâmbete pe buze (are și umor cartea, nu e sumbră sau posomorâtă), vă va relaxa și vă va întinerii sufletul. Veți fi învăluiţi de atmosfera florenţiană, de aerul italienesc. Veți călători către acel ținut minunat alături de Lina și jurnalul mamei sale. Și nu veți regreta lectura! Garantez!


                                                                                                  Rating: 5/5"Dacă ceva pare prea frumos să fie adevărat, atunci poate chiar este."

"— Vreau să mai încerc şi mâine una. Cum se numea ultimul fel pe care l-am mâncat? Cea cu bucăţi de ciocolată în ea?
— Straciatella.
— Aşa o să-mi numesc fiica.
— Norocos copil!"

"Florenţa e locul perfect în care să te îndrăgosteşti, ceea ce înseamnă că este locul cel mai nefericit în care să fii distrus din dragoste."

"Cred că are sens, dar faptul că trăiesc într-un cimitir m-a făcut să mă gândesc deseori la moarte. E o ordine a lucrurilor pe care nu o găseşti în viaţa reală şi pe care o găsesc straniu de consolatoare. Poate că în asta constă frumuseţea morţii. Nu mai e nimic dezordonat. Totul este sigilat şi încheiat."


Sper că v-am convins că această carte merită citită, pentru că merită fără doar şi poate! Dacă aţi citit-o vă aştept părerile în comentarii! Bye!❤

9 comentarii:

 1. Aceasta carte este una dintre preferatele mele. Am savurat fiecare pagina! Felicitari pentru recenzie :*

  RăspundețiȘtergere
 2. deja am pus-o pe lista! imi place la nebunie titlul <3

  RăspundețiȘtergere
 3. Mi-ai facut pofta de o inghetata 🍦. Dar si mai mult, mi s-a facut dor de vacanta. Nu va fi in Toscana, ci sub alt soare si aceasta carte ar putea fi un bun tovaras de calatorie 🙂

  RăspundețiȘtergere
 4. Știu cartea de când a apărut și eram tare suspicioasă, voiam și nu voiam să o citesc. Uite, suntem în aprilie 2018 și încă nu am ajuns să o citesc. Hmmm

  Frumoasă recenzia! ♥

  xoxo

  RăspundețiȘtergere
 5. Vacanta in Toscana si gelato este tot ce imi doresc deocamdata in aceasta vara.

  RăspundețiȘtergere
 6. Recenzia m-a convins total că vreau să o citesc :) în vacanță, în hamac

  RăspundețiȘtergere
 7. Nu stiu daca oamenii vin si pentru love, dar pentru gelato sigur! Buna carte.

  RăspundețiȘtergere
 8. Cartea aceasta imi aminteste de vară. O sa o achiziționez și eu și am să o citesc în vacanță de vară.

  RăspundețiȘtergere
 9. Am citit cartea pe la începutul acestui an și mi-a plăcut foarte mult. Fapt pentru care și eu i-am dedicat un articol. Este o lecrută lejeră, palpitantă și foarte relaxantă. Îmi e dor de o carte de agest gen.
  PS: Citatele pe care le-ai scris în articol sunt și preferatele mele :)

  RăspundețiȘtergere