luni, 2 aprilie 2018

Vacanta pe litoralul romanesc? Cea mai buna alegere!Se apropie vara și anul acesta ne-am propus să mergem în vacanță pe litoralul românesc. Iubesc muntele de felul meu, litoralul nu am avut încă ocazia să îl încerc și, cum al meu mă tot bate la cap de vreo doi ani că vrea la mare, am zis să îi satisfac dorința și să duc broasca la apă.

Ne-am ales statiunea și așa a început nebunia: căutatul unui hotel la Mamaia aproape de plajă, dar și de oraș că da deh...vreau și eu să mă aleg cu ceva din toate astea și să vizitez câteva obiective turistice din Constanța. Dar nu o să stau acum să vă povestesc cum am dat eu de hotelul perfect căci o să vă plictisesc groaznic. 


Am găsit Hotelul Aurora Mamaia și, după câteva cercetări, ne-am dat seama că era exact ceea ce tot cautăm de câteva săptămâni și că ne mulțumea pe amândoi. Am făcut o cerere de ofertă personalizată și apoi tot ce a trebuit să facem a fost să așteptăm până la ziua când ne vom lăsa pletele în vânt...sau în briza mării.


***

Deschidem amândoi ușa camerei de hotel și totul este exact așa cum ne-am așteptat: magic! Camera arată senzațional, dotată cu tot ce trebuie și având un aer extrem de modern și totodată marin prin combinația de culori gri, alb și albastru. Fericită că până în prezent totul merge ca pe roate m-am trântit pe pat și am început să îmi caut prin buzunare foia magică.

Pentru că un weekend nu ne-ar fi ajuns să facem tot ce ne-am propus vacanța noastră se va desfășura pe o durată de o săptămână și ca să fim amândoi împăcați am zis să alternăm și să facem o zi de plajă iar următoarea de vizite. Evident că a protestat și a zis că nu sunt atât de multe de vizitat în Constanța și că ar fi mai bine două zile plajă și una vizite. Ghinionul lui că am terminat facultatea de arhitectură și evident știu toată istoria artei Constanței și vă zic sigur că în Constanța ai ce vizita. Nu i-a ieșit șmecheria.


Tot din păcate pentru el mi-am făcut și un plan bine organizat ca să avem timp să vizităm tot ce mi-am propus. Deși dă din gură nemulțumit știu că îi vor plăcea mult. Așadar și prin urmare, pe listă se includ aceste minunate obiective turistice: Cazinoul, Delfinariul,  Edificiul roman cu mozaic, Farul Genovez, Moscheea Carol I, Muzeul de artă, Muzeul Marinei Române, Planetariul, Muzeul de istorie națională și arheologie, Geamia Hunchiar, Piața Ovidiu și statuia dedicată poetului exilat, Biserica Greacă, Catedrala Catolică „Sfântul Anton de Padova” și alte câteva, dar acestea sunt principale. Bineînteles nu vor lipsi nici plimbările pe faleză că doar nu om sta la plajă și la ora 7 seara, nu?

Dintre toate acele obiective turistice de mai sus cele pentru care voi lupta până în pânzele albe ca să le vizitez sunt Cazinoul și Delfinariul. Cazinoul, cu arhitectura sa în stil Art Nouveau este cea mai emblematică clădire a Constanței. Inițial a fost proiectată de un arhitect român ce îi oferise un stil pur românesc. Însa, după turnarea fundațiilor primarul a schimbat proiectul oferind cale liberă unui arhitect francez în creearea schiței. Acesta, sub influența cosmopolită a cazinourilor epocii, schimbă total proiectul realizând minunata clădire pe care noi o vedem astăzi. 
Delfinariul vreau să îl vizitez pentru că, ei bine, delfini...cele mai inteligente mamifere existente și totodată unele dintre cele mai frumoase. Dar ceea ce ador eu cu adevărat este acea conexiune fantastică pe care o vezi mereu între delfin și dresor...de fapt nu..conexiunea este între delfin și prietenul lui cel mai bun. Iubesc delfinii!

România este superbă, iar Constanța este clar unul dintre principalele orașe de vizitat! Nu ezitați să o faceți căci nu veți regreta...și da și plaja din Mamaia este la fel de superbă, trebuie sa recunosc. Iar priveliștea pe care o am acum în timp ce vă scriu, de la balconul camerei mele de hotel este absolut mirifică. E magic totul. Iar răsăritul, când vezi cum soarele iese din mare, efectiv îți dă fiori. Mă bucur că l-am ascultat pe al meu și am mers și la mare. Mă așteaptă în cameră, pregătit de plajă, bineînțeleș. Ne auzim la articolul următor dragii mei! Bye!


*Sursa poze: Wikipedia
*Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2018

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu