duminică, 22 aprilie 2018

# aprilie # carti aromate

Nou în bibliotecă | Aprilie


we fall in love with books

Hei dragilor! Bun venit, din nou, pe blogul Îndrăgostiți de cărți! Ce cărți noi ați mai cumpărat?  Ce ați mai citit în ultima vreme? 
În articolul de astăzi de pe Îndrăgostiți de lectură o să va prezint ultimele bunătăți din biblioteca mea! So, let's start!

"Opoziție" de Jennifer L. Armentrout

we fall in love with books
Katy știe că lumea s-a schimbat în noaptea în care Luxenii au venit. Nu poate să creadă că Daemon i-a întâmpinat pe cei din rasa lui și a stat de partea lor când aceștia au amenințat că vor distruge fiecare ultimă fărâmă umană și hibridă de pe Pământ. Dar liniile dintre bine și rău s-au estompat, iar dragostea a devenit un sentiment care i-ar putea distruge pe toți.
"Trandafirul și Hangerul" de Renee Ahdieh

we fall in love with books

Într-un tărâm aflat în pragul războiului, Șeherezada este smulsă din brațele iubitului ei soț, califul din Khorasan. Cândva, îl considerase un monstru un ucigaș fără inima, ce curma viața soțiilor lui, răspândind pretutindeni în jur durere și suferință dar, pe când îi deslușește tainele, descoperă un om extraordinar și o iubire căreia nu i se poate împotrivi. Cu toate acestea, un blestem amenință s-o despartă pentru totdeauna de Khalid.

Acum, își regăsește familia, care s-a adăpostit în deșert, unde forțe înspăimântătoare se adună împotriva lui Khalid forțe hotărâte să-i distrugă imperiul sub comandă fostului iubit din copilărie al lui Șazi. Captivă între loialitățile pe care le nutrește față de cei dragi, singurul lucru pe care Șazi poate să-l facă este să ia taurul de coarne. Folosind forțele magiei pe care le descoperă încetul cu încetul înlăuntrul ei, Șeherezada încearcă să pună capăt, o dată pentru totdeauna, cumplitului blestem și amenințărilor mocnite ale războiului. Dar că să-și ducă misiunea la bun sfârșit și că să rămână în viață, trebuie să fugă din mâinile propriilor dușmani. Saga încântătoare a Șeherezadei și a lui Khalid, ce-a început cu Urgia și zorile, își găsește acum finalul odată cu aventurile lui Șazi, care face tot ce îi stă în putință să-și croiască drum spre singura ei iubire adevărată.

*Citește și: <<Recenzie "Urgia şi zorile" de Renée Ahdieh>>"Etajul o mie" de Katherine McGEE

we fall in love with books
Un turn de o mie de etaje străpunge văzduhul. O viziune scânteietoare asupra viitorului, unde orice e posibil – dacă îți dorești îndeajuns. BUN VENIT ÎN MANHATTAN, ANUL 2118!
La o sută de ani în viitor, New Yorkul este un oraș al inovațiilor și al visurilor. Toată lumea își dorește ceva... și toată lumea are ceva de pierdut. 
Deși pare a avea o viață fără cusur, LEDA COLE este în secret dependentă de un drog pe care n-ar fi trebuit să-l încerce niciodată și de un băiat pe care n-ar fi trebuit să-l atingă nicicând. 
Lumea minunată și lipsită de griji a lui ERIS DODD-RADSON se năruie când o trădare cu consecințe sfâșietoare îi distruge familia. 
Munca pe care RYLIN MYERS o prestează la unul dintre etajele situate cel mai sus o atrage într-o lume – și o poveste de dragoste – pe care nu și-a imaginat-o niciodată... Dar, oare, care va fi prețul pe care va trebui să-l plătească pentru această viață?
WATT BAKRADI e un tehnician genial, care ascunde un secret: el știe totul despre toți. Dar când e angajat ca spion de o fată de la etajele superioare, se trezește prins într-o complicată rețea de minciuni. 
Și locuind deasupra tuturor, la etajul o mie, e AVERY FULLER, fată creată genetic pentru a fi perfectă. Fată care se pare că le are pe toate – și care totuși e chinuită de singurul lucru pe care nu-l poate avea. 
Într-o lume sofisticată și debordând de lux, printre inovații tehnologice care pur și simplu îți taie răsuflarea, cinci adolescenți se luptă să-și găsească locul în vârful lumii. Dar când ajungi atât de sus, nu ai unde să mergi decât în jos...


"Zona Zero" de Lavinia Călina

we fall in love with books
Lovită de un virus necunoscut, omenirea se află în pragul extincției. Paraziții, cei atinși de boală, sunt ei înșiși cea mai mare primejdie față de puținii care au reușit să supraviețuiască. Iar lupta este aprigă. Pentru Elena, pierderea soțului la atât de scurt timp după ce s-a căsătorit din dragoste a însemnat punctul de pornire pentru o transformare care ar fi părut fără închipuire până atunci: salvarea grupului pe care va ajunge să îl conducă refugiată într-unul dintre ultimele bastioane ale umanității presupune sacrificii extreme și o voință de fier dincolo de limitele de care credea că nu este capabilă să treacă. Întâlnirea cu doi frați, tânărul Vlad și adolescenta Vanessa, va fi punctul de cotitură înspre decizia ultimă. Pe cine mai poate salva? Ce forță îi poate da dreptul să se joace cu vieți inocente? Poate să își regăsească sentimentele de iubire în pofida apocalipsei care pare să fi distrus totul în calea ei? Care este soluția pentru Zona Zero?

Răspunsul este un roman în același ritm alert și imprevizibil cu care Lavinia Călina ne-a obișnuit din primele sale cărți. Aventura vieții și a morții este doar un pretext pentru o poveste care te va zdruncina din temelii și care te va captiva pe de-a întregul.

Lupta pentru supraviețuire a început!"Rațiune și simțire" de Jane Austen

we fall in love with books
Marianne Dashwood nu face un secret din sentimentele ei, iar atunci când se îndrăgostește de John Willoughby, un tânăr galant, dar nepotrivit pentru ea, ignoră avertismentul surorii sale, Elinor, care îi atrage atenția că purtarea ei impulsivă o face vulnerabilă la bârfe și calomnii. Între timp, Elinor, întotdeauna sensibilă la convențiile sociale, se străduiește să-și ascundă propria dezamăgire în dragoste, chiar și de cei apropiați. Trăindu-și fiecare experiență de iubire și riscul de-a o pierde, cele două surori învață că trebuie să combine rațiunea cu sensibilitatea dacă vor să găsească fericirea personală într-o lume în care statutul social și banii guvernează regulile iubirii.

*Citește și: <<8 carti de dragoste ce trebuiesc citite de orice romantic incurabil>>


"Dracula" de Bram Stoker

we fall in love with books
Dracula is an 1897 novel by Irish author Bram Stoker, featuring as its primary antagonist the vampire Count Dracula. 

Dracula has been attributed to many literary genres including vampire literature, horror fiction, the gothic novel and invasion literature. Structurally it is an epistolary novel, that is, told as a series of diary entries and letters. Literary critics have examined many themes in the novel, such as the role of women in Victorian culture, conventional and conservative sexuality, immigration, colonialism, postcolonialism and folklore. Although Stoker did not invent the vampire, the novel's influence on the popularity of vampires has been singularly responsible for many theatrical and film interpretations throughout the 20th and 21st centuries.Acestea sunt noutățile bibliotecii mele! Aștept să îmi spuneți în comentarii ce cărți v-ați mai achiziționat în ultima vreme! Bye!❤

8 comentarii:

 1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 2. Super articol! Mai trebuie doar sa le caut in biblioteca pentru Kindle, si I'm good to go! Mai ales ca maine am un zbor lung, deci e perfect. :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Hmmm ai numai delicii. O sa ma inspir si eu de la tine cand mai facu cumparaturi

  RăspundețiȘtergere
 4. Ce de carti interesante, nu am citit nici una din ele, dar as fi curioasa de Ratiune si simtire 😀

  RăspundețiȘtergere
 5. Noua achizitie este Sa nu ma parasesti de Kazuo Ishiguro.Astept mini vacanta sa ma apuc de citit.

  RăspundețiȘtergere
 6. Câte cărți interesante. Dracula și Rațiune și Simțire am citit. Mi-au plăcut ambele. Dracula am citit exact cănd mergeam spre castelul Bran. A fost o senzație tare ciudată, dar o experiență interesantă. Mai ales că toată acțiunea cărții m-a dus într-o altă atmosferă.
  Zona zero și Etajul o mie sunt și pe lista mea, sper să apuc să le citesc curând.
  Momentan zitesc Sabia de sticlă de Victoria Aveyard și Amintiri din viitor II. de Andreea Russo.
  Lectură plăcută ;)

  RăspundețiȘtergere
 7. Etajul o mie pare o carte pe gustul meu, cât despre ultima carte, tocmai mi-ai amintit că și eu îmi doream să o citesc. În calitate de ghid o consider o lectură obligatorie.

  RăspundețiȘtergere
 8. La mine e mai simplu, nu am luat decat Seria Cultura de Ian Banks si acum sunt la al doilea volum din trei, acelasi volum care a fost recomandat ca lectura de catre Mark Zuckerberg.

  RăspundețiȘtergere