miercuri, 11 aprilie 2018

Ei sunt viitorul! Haideţi să îi salvăm de la căderea morală şi psihică!De când mă știu pentru copii aș face orice numai să îi văd că zâmbesc.. Nu pot să nu îi ador indiferent de tot ce îi diferențiază de mine. Sunt copii și sunt atât de puri, inocenți și fragili. Încă nu au ales ce fel de persoană vor să fie, ce mască să poarte în societate. Sunt doar ei și mintea lor trăsnită. Se bucură de absolut orice lucru mărunt și trăiesc viața exact așa cum le tună prin minte. Au o imaginație bogată și vise mărețe și mai presus de toate au un suflet bun.De aceea cauza pentru care voi pleda și voi lupta mereu este eradicarea tuturor mijloacelor ce impiedică un copil să se dezvolte firesc, să crească frumos fizic și psihic, să învețe și să iubească tot ce este în jurul său.


Din păcate în ziua de azi factorii ce influențează negativ creșterea frumoasă a unui copil sunt tot mai mulți și se face prea puțin pentru a putea fi împiedicați. De la insuficiența materială și/sau nepăsarea adulților în educație până la abuzuri ce nu sunt spuse la timp din cauza rușinii, toate acestea pot influența dezvoltarea psihică a copilului. Nu mă voi raporta la evenimente concrete mai ales că în ultima perioadă au fost câteva ce m-au secat de lacrimi. Voi vorbi la modul general despre aceste situații.


O voi lua cu începutul și voi aborda doar unul dintre factori, momentan, și, de asemenea voi veni și cu soluții ce pot îmbunătăți situația actuală. După părerea mea psihicul unul copil este extrem de fragil și abuzurile de orice fel îl influențează fără doar și poate. Poate nu se observă imediat după abuz, dar azi un pic, mâine un pic și comportamentul lui ca om matur va ajunge să fie deplorabil. Asta în cel mai fericit caz, în cazul în care își păstrează mințile intacte. Ideea e că ei sunt viitorul. În mâinilor lor stă schimbarea! Ce ar fi dacă i-am ajuta? Să împiedicăm total abuzurile si educaţia superficială nu avem cum pentru că mereu vor exita acele persoane cu preconcepțiile lor întipărite bine și din care nu îi poți scoate. Dar o putem face altfel. Iată ideea mea pe care sper din tot sufletul să o pun în aplicare, să reușesc să îmbunătățesc dezvoltarea lor psihică și să îi determin să nu își piardă de tot speranța că în această lume există și ceva bun.


Să ajuți pe cineva ascultându-l și oferindu-i sprijin emoțional este extrem de ușor. Mai ales în cazul unor ființe atât de plapânde și atât de ușor influențabile. Trebuie doar să vrei să îi influențezi în bine. Așa că m-am gândit că acest bine să vină de la oamenii asemeni lor, cu suflet bun și pur. Se va organiza o campanie, (nu m-am gândit încă la nume din moment ce mai am timp până să o pun în aplicare) în care oamenii se pot înscrie. Aceștia vor trece printr-un test psihologic că pe urmă să participe la câteva cursuri inițiative de psihologia copilului. De ce? Că să aibă totuși habar de cum să trateze situațiile atunci când vor fi trimiși ca stâlpi de suport moral pentru pitici. Da, exact asta vor face. Se vor împrăștia prin țară și se vor duce la acei copii ce au mare mare nevoie de suport moral și de cineva care să le redea încrederea de sine. Îi vor asculta și spirjini în ideile lor mărețe. Bineînțeles că nu se vor duce doar o dată și atât. Se vor duce periodic și constant pentru că treaba să fie făcută că la carte. Pe mai departe ar mai fi și altele de realizat cu acești pitici...cum ar fi punerea în aplicare a visurilor lor, educație școlară, îmbunătățirea situațiilor materiale și multe altele de care sperăm că odată cu realizarea campaniei să ne ocupăm total. Merită să îi ajutăm. Ei sunt totul. Sunt sufletul acestei populații, tot ce există mai frumos pe lumea aceasta. Ar fi păcat să fie distruși de o societatea prea îndocrinată, să li se taie aripile înainte de a se dezvolta complet. Vreau să opresc asta! Vreau că oamenii cu foarfecă nici măcar să nu aibă curaj să se apropie de ei! Să îi ajut să devină oameni puternici și demni de invidiat! Oameni ce vor să facă din bun și mai bun și care la rândul lor să își dorească să își ajute semenii. Și sper din tot sufletul să reușesc asta! Și sper că împreună cu oameni puternici și buni să rezolvăm acest impediment pentru că sunt sigură 100% că mai există oameni ce vor susține cauza. Pentru că eu cred că există frumos și bun într-o societate care în aparențe este fără speranță. Sunt ferm convinsă de asta!


* Articol scris pentru Spring SuperBlog 2018, la proba sponsorizată de brokerul de credite – AVBS Credit: www.avbs.ro, compania de intermedieri credite bancare numărul 1 în România, după cifra de afaceri, în topul companiilor cu capital 100% românesc, în domeniul brokerajului bancar. Visează… Obține cu AVBS!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu