miercuri, 7 martie 2018

Trei destinaţii de vis - Aventura vieţii taleDe mică am adorat să călătoresc. Să vizitez cât mai multe ţări, civilizaţii. Am o sete de curiozitate nestăvilită pentru tot ce este nou. Am decis să îmi caut destinaţiile de vis pe circuite Christian Tour şi nu m-am aşteptat să se potrivească atât de bine cu ceea ce vreau eu să vizitez. Am ales cele trei ţări pe care vreau să le vizitez încă de mic copil. Și cum nu sunt o persoană organizată cu timpul am ajuns să am doar 5 ore la dispoziție să îmi pregătesc bagajele și lista cu ceea ce urmează să cutreier, ce delicatese vreau să degust, ce experiențe noi să încerc. Norocul meu e că pe cea din urmă o am bine stabilită în minte. Va fi cu adevărat o experientă minunată. Iată lista mea, sunt sigură că după ce o vei termina de citit îți vei dori cu vârf și îndesat să îmi calci pe urme și să vizitezi aceste locații mirifice.- Vacanță pe ritmuri orientale-
Fascinația mea pentru popoarele Orientului Apropiat a fost mereu una enormă. Acum că am șansa la o vacanță de vis nu voi ezita să vizitez una dintre cele mai reprezentative țări arabe. Ceea ce vreau îndeosebi să văd acolo este: fostul teatru roman Citadela, din orașul Amman; Oval Plaza și Templul lui Zeus, obiective turistice ale orașului Jerash. 
În expediția mea voi trece bineînțeles și prin orașul Madaba, unde evident voi vrea să văd Harta din Mozaic a Ierusalimului și Pămâtului Făgăduinței alături de Biserica Greco. Nu aș fi putut rata una dintre cele 7 minuni ale lumi: orașul antic sculptat în stâncă roșiatică, unde îmi voi clăti privirea cu Tezaurul. O experiență orientală completă trebuie musai să includă și o plimbare prin deșert iar locul cel mai potrivit pentru aceasta, după părerea mea, este Wadi Rum
Ce ar fi o vacanță fără inspirarea aerului maritim? Nimic, așa că două mări, Marea Roșie și Marea Moartă îmi vor sta în drum, dar evident că nu mă deranjează câtuși de puțin. Traseul călătoriei mele va continua bineînțeles cu El-Maghtas, un loc plin de spitualitate. Toate acestea completate cu delicatese arabe, nelipsind mâncarea tradițională Iordană: Mansaf.- Expediție pe tărâmul gelateriei-Italia. Când mă gândesc la Italia aerul romantic îmi invadează plămânii. Dar nu doar asta este fascinant pentru mine la Italia. Pe lângâ mâncarea total specifică și inegalabilă, arhitectura romană cât și arta, ce ne-o oferă privirii, această țară este parcă dintr-o altă lume. Am o listă atât de lungă cu locuri de vizitat din Italia încât am recitit-o la final de șase ori să fiu sigură că nu am uitat ceva. Atât de multe și totuși atât de minunate. 
Expediția mea o să înceapă din Roma, unde voi vizita: Coloseumul, Santa Maria Maggiore, San Petro in Vincoli, Pantheonul, Columna lui Traian, Capitoliul și Piața Veneția. Multe, nu? Știu și asta nu e tot. Mă voi îndrepta către Vatican și Tivoli unde îmi voi desfăta privirea cu minunata Capela Sixtină din Bazilica Sfantul Petru. Pasiunea mea pentru artă este enormă, de mică o ador și o produc așa că vizita la Muzeele Vaticanului unde sunt expuse unele dintre cele mai importante, simbolice, realistice și fabuloase opere de artă ale celor mai mari artiști din toate timpurile va fi cu adevărat o experiență de neuitat. Cred că va fi experiența sufletului meu. Voi continua cu Villa D'Este din Tivoli pentru a-mi completa aventura renascentistă.

Expediția mea continuă către capitala regiunii Umbria, Perugia, dar nu înainte de a vizita și Palatul dei Priori din Narni. Mă voi îndrepta către Terni, unde voi vizita două Basilici despre care am auzit lucruri extraordinare: Basilica Sf. Francisc și Basilica di San Pietro împreună cu Porta Sant Angelo. Nu aș putea rata Cascata delle Marmore, cea mai mare din Europa. În Perugia voi trece bineînțeles pe la Roca Paolina. Am atâtea de vizitat în Italia încât cred că ma lungesc prea mult. Am decis să scriu urmatoarele orașe pe care imi doresc nespus să le vizitez și, evident, monumentele reprezentative lor. Așadar în Assisi, Spello, Spoleto, Citta del Castelo, Gubio, Todi și Orvieto, voi vizita: Sanctuarul Santa Maria degli Angeli, Basilica San Francisco, Teatro Romano, Biserica Sant'Ansano, Arco di Druso, Palazzo Comunale, Pinacoteca Comunale, Palatul Prior, Biserica Santa Mraia della Consolazione și ultima, dar nu cea din urmă Catedrala Gotică.
Toate aceste vizite vor fi acompaniate de delicatese italienești, cel mai probabil o multitudine de sortimente de pizza și nelipsita înghețată gelato. Cu siguranță voi încerca cele mai ciudate combinații. Urați-mi noroc! 😄Japonia
- Răsărim odată cu Țara Soarelui Răsare-Am lăsat ce e mai bun la final. Dacă mă întrebai la 13 ani care este orașul meu favorit, răspunsul ar fi fost clar Tokyo. Dacă m-ai fi întrebat ce țară vreau cel mai mult să vizitez aș fi răspuns fără doar și poate Japonia. Eram, și încă sunt, pur și simplu îndrăgostită de această civilizație, de tradițiile și obiceiurile lor, de ce au fost și ce sunt. Iar acum că mi s-a dat ocazia să vizitez această țară nu vreau să ratez nimic. Am făcut o listă întreagă, care în mare parte este alcătuită din temple. Sunt sigură, totuși, că fiecare are unic în felul său. 
Voi începe din orașul preferat al copilăriei mele, Tokyo, unde voi vizita Asakusa Kannon, grădina Palatul Imperial din Tokyo, Meiji Jinju și Tokyo Metropolitan Goverment. Mă voi îndrepta către Nikko unde voi trece pe la Complexul Toshogu, cascadele Tegonno-taki și Muntele Nentai. Cum aș putea merge în Japonia fără să trec prin Hakone și să vizitez Parcul Național Fuji-Hakone-Izu. Nu pot, motiv pentru care îl voi vizita. Muntele Fuji m-a fascinat încă de când am auzit de el prima dată la scoală. Nu l-aș putea rata alături de Odawara, Yokohama, Insula Ohshimape și Lacul Asinoko. Cele mai multe temple le voi vizita în Kyoto: Templul Kyomizu-dera, Templul Kinkaku-ji și Templul Tenryu-ji, unde sunt sigură că voi afla și mai multe lucruri fascinante despre tradițiile și ritualurile desfășurate acolo acum mulți ani. Pe lângă ele voi merge și la Sanctuarul Fushimi-Inari. Ultimul oraș de vizitat de pe lista Japoniei va fi Nara unde voi vedea: Templul Todai-ji, Parcul din Nara, Altarul Kasuga, Kasuga Taisha și Umeda Sky Building.
Delicatesele ce îmi vor completa această expediție vor fi nelipsite de sushi. Tradiționalul sushi îmi va bucura papilele gustative, cred că voi încerca toate sortimentele. Alte mâncăruri tradiționale japoneze precum Teriyaki sau Tamagoyaki vor face o călătorie interesantă către stomacul meu mâncăcios.


Sunt convinsă că va fi experiența vieții mele. Multe dintre obiectivele pe care vreau de mult timp să le vizitez sunt bifate în lista aceasta. Dacă ar fi să aleg pentru fiecare destinație un obiectiv musai de văzut aș zice pentru Iordania: Wadi Rum, pentru Umbria: Muzeele Vaticanului, iar pentru Japonia: Parcul Național Fuji-Hakone-Izu. Sunt must-see pentru orice pasionat de călătorie, asemeni mie. Nu-i așa că acum vrei și tu să le vizitezi? Până îți pregătești tu bagajele eu am plecat. Nu de alta, dar s-ar putea să pierd avionul. Călătorie plăcută!
*Fotografii din alte surse: Google Image.
*Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2018.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu