vineri, 30 martie 2018

Peter Rabbit, campion FWNW!


"Acest volum, ca și primul, te trece printr-un vartej al emoțiilor, se joacă cu ele, te trece de la nostalgie la extaz și viceversa. Este o lectură pe care cu adevărat o recomand din tot sufletul și despre care aș putea vorbi la nesfârșit." mormăi finalul recenziei în timp ce îl scriu. Gata! Acum tot ce mai trebuie făcut este să dau publicare și chiar asta fac apoi intru pe blogul propriu zis să arunc un ochi pentru a vedea dacă totul este în regulă. 

Dar o imagine cu un iepuraș îmbrăcat într-o jachetă albastră îmi apare în dreapta ecranului și nu mă pot abține să nu apăs pe el! Era o reclamă, desigur. O reclamă la un nou film apărut la InterComFilm, si cum le urmăresc noile ecranizări apărute, deseori îmi apar reclame. Dau peste trailer-ul filmului de animație Peter Rabbit, ce urma să apară peste 2 zile, pe 30 martie 2018! Am decis încă din acel moment că trebuia să merg să îl văd indiferent ce avea să zică cel care dormea lângă mine ca ultimul buștean!

Am închis laptopul și mi-am pus capul pe perna moale ca burtica unui iepuraș. Nu a trecut mult, și la cât de obosită eram, Mos Ene a decis că ședința zilnică trebuia susținută mai devreme, așa că mi-a dat repede una peste căpățână și m-a adormit...de aici gândurile mele duse au fost...

Hei bună! Eu sunt Peter Rabbit și astăzi voi concura la cea mai mișto, fabuloasă, mirobolantă competiție de FWNW din câte au existat până acum în toți anii iepuricești! Ce este FWNW? Vino încoace tovarașe să îți explic! FWNW s-ar traduce desfășurat ca Fighting With Natural Weapons. Nouă, viețuitoarelor câmpiilor de pretutindeni ne place la nebunie engleza. Dacă am putea am mânca-o pe pâine, la propriu. Sună atât de senzual, pasional...dar să mă întorc că iar o iau pe câmpii cu subiectul! Așadar și prin urmare FWNW, pentru necunoscătorii de limbă engleză, care ar trebui să se apuce să o învețe pentru că este cea mai sexy limbă străină...iar m-am abătut de la subiect! Of! Pe toți incisivii! Deci, fii cu urechile aici la mine! FWNW, în traducere sunt lupte cu arme naturale! Ce înseamnă asta? Păi noi adorăm ne luptăm cu propriile arme, cam la fel de mult pe cât iubim engleza. Fiecare dintre noi are o armă proprie! Pe ring o exploatăm la maxim! Și astăzi am de gând să fac asta și să câștig!


Ți-am povestit tot în timp ce alergam cu viteza unui R8 pe șoseaua națională, adică cărarea din plantația de varză, iar acum am ajuns! Îmi ridic cu atitudine gulerul gecii albastre și mă întrept către cei ce vor concura astăzi și pe care îi voi învinge la doar o fluturare de codiță! Toată lumea e pe poziții! Încep să se facă prezentările! La competiția de anul acesta participă: ariciul Giuseppe, porcul Ghiță și vulpoiul Karak. Principala regulă e să îți dobori adversarul cu tehnici extrem de întelectuale. Norocul meu că sunt iepure și știți cu toții cât de inteligenți sunt iepurii. Se anunță prima rundă formată din Giuseppe et moi! Îmi trosnesc bine degetele picioarelor, îmi trec o mână prin părul dat dimineață cu sfeclă de zahăr ca să stea fix și intru în ringul improvizat în grădina domnișoarei Grant.Giuseppe este un adeversar vehement. Este chemat în ring și pe toți incisivii, dar uriași țepi mai are! Să vedem de ce sunt în stare săgețile alea și în ring! Așa cum mă și așteptam își scoate sulițele la iveală și atacă. Norocul meu că anul trecut am observat lupta și am dibuit un detaliu pe care, cei ce au luptat cu el l-au ignorat! Giuseppe se gâdilă! Așa că îl las să mă pună la pământ și să îmi imobilizele picioarele. Când am prins momentul perfect, cu mâinile am început să îl gâdil pe burtică și râsul lui suna ca un lighean în cădere. Cam ca limba chinezească aș mai putea spune! Și sigur a fost auzit și de către prietenii mei de pe Morcovia! S-a retras rapid din competiție, nu cred că mi-am mișcat degetele două minute și a și renunțat eu ieșind campion! Mulțimea aplauda vehement! Dar mai am doi adversari de invins până la reala victorie!


Amadeus, sconcsul ce arbitrează meciurile, îmi invită în ring al treilea adversar: porcul Ghiță! Ghiță este cel mai ușor de invins! Pe Ghiță îl știu de când lumea! Ghiță e un porc. Și la ce sunt porcii cel mai puțin pricepuți? La sport! La ce sunt iepurii cel mai pricepuți? La sport! Așa că l-am pus pe Ghiță pe fugă! În mai puțin de trei rotiri de ring Ghiță a obosit și s-a lăsat păgubaș eu câștigând a doua victorie!!!


Iar acum urmeazpăcea mai mare provocare dintre toate! Confruntarea cu Karak, cel mai mare dușman al meu și aici și în viața cotidiană! Cum a intrat Karak în ring nici nu am stat pe gânduri și am început să îl alerg! Îmi trebuia timp pentru o strategie bună...și cam eram cu morcovul în fund că nu aveam nici o idee! Este campionul ultimilor 5 ani! Știu sigur că are un punct slab, toți au, dar nimeni nu a reușit să îl găsească! M-am uitat în spate și cu coada ochiului mi-am zărit un petic de codiță. Și în momentul acela rotițele de morcovi din creierașul meu au prins viață și o idee extrem de strălucită a prins culoare portocalie! M-am oprit brusc și, în timp ce Karak punea frână să nu ajungă cu năsucul fragil în locșorul meu special, am început să îmi flutur energic codița pufoasă. Iar Karak a ajuns cu nasul în ea și a început să strănute fără oprire! Acum știu și puctul slab al vulpilor! Miros ascuțit și nas sensibil!


Am câștigat și a treia victorie devenind astfel campion FWNW 2018! Mulțimea scanda și era în extaz! Regele lor câștigase! Mă purtau pe brațe și îmi strigau cu patos numele: PETER! PETER! Dar stai așa...printre scandările numelui meu se mai aude un zgomot ciudat...un fel de țiuiut....oh nu: IUBIȚI-VĂ CAMPIONUL DRAGII MEI! ARIVIDERCI!


Ce? Nu! A fost doar un vis? Tocmai am visat că sunt Peter Iepurașul, campion FWNW 2018? Doamne Dumnezeule am nevoie de un ceai...ma simt cu morcovul în fund...stai ce? Oh nu....o să am nevoie de tone de ceai! Și poate niște varză de ronțăit..o salat...o nu nu nu..

-Steven? Steven trezește-te!

-Ce-i?

-Cred că mă transform în iepure...
                                         Trailer "Peter Rabbit"

*Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2018

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu