vineri, 1 decembrie 2017

Cum să faci un brăduţ din cărţi?Hei dragilor! Deoarece am văzut că multora dintre voi v-a dat mari bătăi de cap facerea unui brăduţ din cărţi am zis să vin în ajutorul vostru şi să vă prezint paşii pe care i-am urmat eu când am făcut brăduţul. Şi mie mi-a luat mult. L-am refăcut cred că de patru ori până să îmi iasă cum am vrut şi vreau ca vouă să vă fie mai uşor. Deci haideţi să vă spun paşii, iar la final vă voi arăta brăduţul meu din cărţi.

Sfat de început: dacă, după ce faci puţin din brăduţ şi observi că este instabil sau lăsat pe o parte întoarce cărţile cu cotorul către interiorul bradului. Astfel se va crea stabilitate căci partea cu filele este moale şi e posibil să se lase către interior!

Pasul 1: Aşază-ţi cărţile după mărime şi format!

Fă-ţi mici turnuleţe cu cărţile tale. Separă-le pe cele cartonate de cele broşate şi apoi separă-le pe mărimi. Îţi va veni mult mai uşor în aşezarea acestora.

Pasul 2: Creează baza brăduţului!

I-aţi cele mai groase cărţi, de preferabil cele mai înalte şi bineînţeles cartonate. Formează un cerc din 5-6 cărţi. rândul de deasupra îl formezi astfel: pune câte o altă carte cartonată deasupra altor două astfel încât golul lăsat la unirea dintre două cărţi să fie acoperit de cea care stă deasupra lor. Procedează la fel până termini toate cărţile cartonate.

Pasul 3: Înălţarea bazei.

După ce ai terminat cu cărţile cartonate trecem la cele broşate. Creăm un alt rând deasupra ultimului format, dar cu un număr mai puţin de cărţi decât ultimul făcut. Procedează la fel cu încă două rânduri cu acelaşi număr de cărţi apoi mai scade o carte. E bine să folosești cărțile de la cele mai groase sau mai mari până la cele subțiri și mici.Fă la fel până ajungi la câte două cărţi puse una lângă alta ca în poza de mai jos.
Pasul 4: Creearea vârfului!

Aşază cărţile (cele mai mici, eu am folosit cărţile în format de buzunar) culcat, dar perpendicular una peste cealaltă. În funcţie de cât de mare este brăduţul tău aşezi şi cărţile ce formează vârful acestuia.

Pasul 5: Decorarea!

Acum că brăduţul tău e gata construit tot ce trebuie să mai faci este să îl decorezi cum se cuvine! Eu i-am pus instalaţie!Aceştia au fost paşii pe care i-am urmat eu. Sper că v-au ajutat şi pe voi şi astept să îmi arătaţi poze cu brăduţul vostru! Bye!❤

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu