luni, 18 septembrie 2017

Recenzie "Nerve: Adevăr sau provocare" de Jeanne RyanTitlu original: "Nerve: We dare you"

Autor: Jeanne Ryan

Gen: Young Adult, SF

Anul apariției: 2016

Număr pagini: 304

Editura: CorintDescriere: "Când Vee este aleasă pentru a juca în NERVE, un joc anonim de provocări transmis live online, ea descoperă că jocul o cunoaște. O tentează cu premii luate din pagina ei ThisIsMe și o pune să facă echipă cu băiatul perfect, Ian cel super-sexy. La început este palpitant ― fanii lui Vee și Ian îi încurajează să răspundă unor provocări tot mai riscante, cu mize tot mai mari. Dar jocul ia o întorsătură malefică atunci când sunt trimiși într-un loc secret împreună cu cinci alți jucători pentru runda Marelui Premiu. Dintr-odată, este un joc de totul sau nimic, cu însăși viața lor pusă la bătaie. Oare cât de departe va merge Vee înainte să cedeze, înainte să piardă NERVE?"


  Cartea este una minunată, care te ține cu sufletul la gură! Am citit mai întâi cartea și după aceea am văzut filmul și pot spune că sunt total diferite. Nu au absolut nimic în comun, cartea are anumite provocări, iar filmul are alte provocări. Deși mi-a plăcut filmul foarte mult, tot cartea m-a captat, aș fi vrut să văd acele provocări din carte, să văd cum ar fi fost regizate.
  Această carte este scrisă la persoana I, este una frumos dezvoltată, te ține în priză pe tot parcursul paginilor. Autoarea a știut cum să te introducă în lumea jocului, să te facă să trăiești alături de Vee și Ian prin intermediul provocărilor.
  Vee este o tânără adolescentă care este îndrăgostită la început de Matthew (protagonistul piesei de teatru unde ea se ocupă de vestimentație și make-up ) și înflăcărată de dorința ca și el, la rândul lui, să o placă, ajunge să se înscrie în jocul Nerve, unde îți trebuie mult curaj ca să faci anumite provocări care sunt transmise live în schimbul unui anume premiu propus de ei. Începe cu o provocare destul de simplă, dar jenantă pentru Vee. Aceasta dorește să se oprească după, dar, mânată de egoism și de mândria de a-i arăta prietenei ei, Sydnei, că poate să își iasă din zona de confort, continuă cu jocul.
 Cu cât faci mai multe provocări și cu cât ești mai apreciată de către spectatori, ajungi în runda Marelui Premiu. 
Ei, de aici se complică lucrurile, atât în carte, cât și în film, Vee și Ian trebuie să distrugă acest joc nociv pentru tineri, deoarece odată intrat în el și ajuns în runda finală, nu mai poți ieși, de aceea cei doi trebuie să facă tot ce pot ca să îl oprească.
  Sper că v-am făcut să vreți să citiți cartea și după aceea să vreți să vedeți și filmul, mai ales dacă sunteți fani Dave Franco, așa ca mine. :)

Cartea se poate comanda de aici

                                                                     Rating: 4/5
"-Treci la rând și ia-mi un latte. După ce l-ai comandat, o sa strig în gura mare în mijlocul cafenelei că ești cel mai tare în pat."

"Am învățat o lecție interesantă despre celebritate. Cei care par disperați după ea sunt oamenii pe care ceilalți își doresc cel mai putin să-i vadă."
"Jocul nu se termină decât atunci când spunem noi că se termină."


                                                                                                                                                                    -Chris♡

4 comentarii:

 1. Foarte bine punctat fiecare detaliu!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulțumesc! Sper că te-am făcut să citești cartea! Lectură plăcută!❤

   Ștergere
  2. Voi citi cartea si, asemenea tie, voi vedea si filmul. Chiar m-ai facut curios in legatura cu diferenta dintre film si carte.

   Ștergere
  3. Mă bucur să văd asta❤

   Ștergere