joi, 3 august 2017

Recenzie "Chaos" de Theo Anghel (Am murit, din fericire #2)

Titlu original: "Chaos"

Serie: 
Am murit, din fericire


Autor: Theo Anghel

Gen: fantasy

Anul apariţiei: 2016

Număr pagini: 336

Editura: Quantum Publishers

Descriere: "Fabuloasele aventuri ale Orianei continuă în 336 pagini de emoție condensată. Ai 336 motive să citești această carte.
Tânăra Oriana moare într-un accident, chiar în ziua nunții ei. Pentru oricine, acesta ar părea sfârșitul. Nu și pentru ea. Se întoarce ca recuperator de suflete, însă nu la vechea viață și familie, pentru care trebuie să rămână moartă, ci la una cu totul nouă. Răsfățul și confortul, considerate garantate mai înainte, se duc acum pe Apa Sâmbetei. Va trebui să lupte pentru a-i salva pe ceilalți, dar și pe sine. Apar noi prieteni, noi dușmani și… prima iubire?
Există viață după moarte? Unii vor spune da, alții că nu. Dar există un răspuns la care cu siguranță nu v-ați gândit.
Există recuperatorii de suflete. Smulși din existențele lor, sunt aruncați în altele, neîntrebați de nimeni, fără să li se ceară acceptul. Trebuie doar să se supună legilor celor de Dincolo. Iar unii aleg răzvrătirea..."

Dacă primul volum a mai fost cum a mai fost cu întroducerea în lumea personajelor, cunoaşterea acestora şi celelalte tabieturi care aparţin de un prim volum, pot spune că al doilea, ne introduce direct în pâine, în miezul poveştii, miez ce te ţine nu cu sufletul, ci cu întreaga ta fiinţă, în suspans.

Nu pot să exprim cu câtă însufleţire am continuat călătoria împreună cu Oriana şi cât de mirifică a fost aceasta. Am fost pusă pe jar şi fiartă la foc mic în fiecare capitol. Nu mai zic de finalurile acestora care, pur şi simplu, te intrigă şi mai mult la citit.Povestea Orianei continuă în volumul doi al seriei. În acest volum, pe lângă problemele şi angajamentele deja curente, apar altele. Un mare secret, în legătură cu persoanele din fosta ei viaţă, iese la iveală, iar apariţia unui alt recuperator, pus de către cei de Dincolo în grija Orianei, pare să îi dea protagonistei noastre planurile peste cap. Totuşi, ştim cu toţii că Oriana este un personaj extrem de descurcăreţ. Aşadar, sperăm, că va ieşi cu brio din orice încurcătură. Veţi afla dacă va reuşi să treacă peste toate piedicile, evident, doar citind.
Pe parcursul acestui volum nu veţi mai fi însoţiţi de Oriana cea superficială şi râzgâiată, ci de o persoană cu mult mai matură în cugetare, deşi nu renunţă la vechile sale obiceiuri ce conferă o faţă aparte, originală şi amuzantă poveştii.

Şi dacă tot am adus vorba mai sus despre umor, pot să vă zic cu mâna pe inimă că veţi râde cu lacrimi atât la replicile Orianei, dar mai ales la cele ale lui Abel, camaradul recuperatoarei noastre, ce reprezintă iadul. Şi în primul volum am avut parte de umorul său, dar acum nu ne-a mai oferit cu gramaj din replicile sale. Dracul mereu face haz de necaz, iar simplul său caracter te va face să îţi doreşti să continui cartea. Deşi reprezintă partea rea, e imposibil să nu îl adori. Şi e imposibil să nu o adori pe Theo, cea care a conceput aceste personaje minunate şi pentru că imaginaţia şi stilul ei de a scrie ne face să devenim obsedaţi şi dependenţi de cărţile ei.

Vă recomand această serie, căci deja vorbim despre o serie nu o singură carte, din tot sufletul! Citiţi-o!!! Vă garantez că merită şi vă garantez că vă va intra la suflet!

Nu pot să dau altfel decât 5 steluţe din 5.
                                                                                              Rating: 5/5


"Există oameni ce pot suge seva vitalităţii din semenii lor doar prin simpla prezenţă. Simpla prezenţă e un fel de a spune, prezenţa lor nu-i nicidecum aşa. Fluide energetice nevăzute înconjoară victima ca într-o panză de paianjen şi o sucesc pe-o parte şi pe alta până o stafidesc cu totul."

"—Idealismul, draga mea, nu-ţi dă nici de mâncare, nici nu te ţine în viaţă. Adaptează-te!"

'Dramele sunt strict parcelate, iar hotarele acestora nu se depăşesc. Nimeni nu consimte să sufere inutil pentru durerea altuia. Şi apoi, de ce ar face-o? Erau ticăloşi, nepăsători, făţarnici, erau oameni ai acestor timpuri."

"Privind în urmă la o situaţie al carei ultim cuvânt a fost spus, cu toţii ne imaginăm că ne-am fi putut descurca altfel, mult mai bine. Poate ştii cineva dacă aşa s-ar întampla? Poate că am repeta aceeaşi greşeală la infinit."
Mulţumesc editurii Quantum pentru exemplarul oferit şi pentru şansa de a citi o asemenea operă. Cartea o puteţi cumpăra de aici. Dacă aţi citit-o vă aştept cu drag părerile!! Bye.❤

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu