luni, 24 iulie 2017

Recenzie "Absolut tot" de Nicola YoonTitlu original: "Everything everything"

Autor: Nicola Yoon

Gen: Romance

Anul apariției: 2015

Număr pagini: 336

Editura: Young ArtDescriere: “Boala lui Maddy, protagonista cărții, este pe cât de rară, pe atât de faimoasă. Pe scurt, e alergică la lume. Nu are voie să iasă din casă, n-a mai ieșit de șaptesprezece ani. Singurii oameni pe care-i vede în carne și oase sunt mama ei și Carla, sora medicală care o îngrijește.
Dar apoi, într-o bună zi, vine la casa de alături o camionetă. Maddy se uită pe fereastră și îl vede pe el. E înalt, suplu, îmbrăcat tot in negru – tricou negru, blugi negri, teniși negri și un fes negru care-i acopera părul în întregime. O surprinde privindu-l și se uită fix la ea. Maddy îi răspunde la fel. Numele lui e Olly.
Poate că nu putem prezice viitorul, dar putem prezice câte ceva. De exemplu, Maddy e sigura că se va îndrăgosti de Olly. Aproape sigur va fi un dezastru.”Pot începe prin a spune că această carte mi-a ajuns la inimă, pe lângă altele, desigur. Nu este deloc greu de citit, îți poți imagina cu ușurință detaliile, iar desenele frumos realizate sunt un ajutor în plus pentru perceperea totală a textului.
Autoarea ne-o prezintă pe Maddy, o fată cu o boală rară și aparent fără leac. Ea este obligată practic de virusul său din corp să stea în casă tot restul vieții sale. Singurele persoane cu care poate avea contact sunt mama ei și asistenta medicală, cea care o monitorizează la fiecare oră. Pasiunea ei cea mai mare este cititul și cum nu poate merge la școală, participă la cursuri prin intermediul internetului.Dar toată viața ei ia o întorsătură radicală cand într-o zi, normală ca oricare alta, îl vede pe el, Olly, băiatul de care se va îndrăgosti. Acesta o va ajuta să “evadeze” și să simtă adierea vântului, să simtă iarba sub picioare, "să simtă că trăiește cu adevărat" după cum chiar ea ne spune. El o va duce pentru prima dată să vadă oceanul. Îi îndeplinește cel mai mare vis al ei, de a fi normală.În timpul escapadei lor, Maddy începe să se simtă rău, ajungând să aibă o situație nefericită, astfel scurtându-le vacanța.
Spre sfârșit, află detalii care îi vor schimba viața și o ajută să o înțeleagă mai bine pe mama ei.
Finalul implică o aventură minunată.
Eu una mă aștept ca povestea să continue, încă am speranța că în curând o să iasă un volum 2.

"Absolut tot" nu este doar o simplă carte. Cuvintele cu care Nicola a descris atât de bine nu doar sentimetele personajelor, cât şi gândurile şi acţiunea în sine te vor atinge la suflet, te vor înlănţui şi nu te vor lăsa să te opreşti din lecturat. Pe mine una nu m-a lăsat să mă opresc.


                                                                                    Rating: 5/5
"Observ lucruri pe nu le observam înainte. Aud vântul răvăşind frunzele copacilor. Dimineaţa, aud păsări stând la taclale. Observ dreptunghiurile luminoase formate de razele soarelui strecurându-se printre storuri şi felul în care îşi croiesc drum de-a lungul camerei mele pe parcursul zilei. Urmărindu-le, poţi să-ţi dai seama cât e ceasul. Cu cât încerc mai mult să ţin departe lumea de-afară, cu atât mai hotărâtă pare să ajungă înăuntru."

"deci nici cenuşăreasa, nici rapunzel. atunci albă ca zăpada, diabolica ta mamă vitregă a aruncat o vrajă asupra ta ca să nu mai poţi ieşi din casă, aşa că lumea n-o să afle niciodată cât de frumoasă eşti."

"Madeline: De ce îţi place matematica aşa de mult?
Olly: de ce îţi plac cărţile aşa mult?
Madeline: Nu e acelaşi lucru.
Olly: de ce nu?
Madeline: Poţi să găsesti sensul vieţii într-o carte."

Cartea o puteți cumpăra de aici

Heeeei, este prima mea recenzie, sper că v-a plăcut și vă rog să îmi spuneți părerea voastră despre ea. Vă rog să nu fiți blânzi. Vă pup și vă mulțumesc că ați citit! 


-Chris♡


2 comentarii:

  1. Minunată recenzie ! Vreau să citesc cartea, datorită recenziei tale, după să vizionez filmul. Filmul e bun ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Filmul este la fel de genial! Il recomand cu toată căldura! Regizorul a făcut o treabă excepțională, a pus toate detaliile minunate în film❤

      Ștergere