marți, 20 iunie 2017

Recenzie "Iniţierea" de Richelle Mead (Academia Vampirilor #2)


Titlu original: "Frostbite"

Serie: Academia Vampirilor

Gen: ficţiune cu vampiri

Autor: Richelle Mead

Anul publicării: 2010 (România)

Număr pagini: 380

Editura: Leda Edge


Descriere:"Ce s-ar intampla daca dand ghes inimii, Rose si-ar pierde cea mai buna prietena pentru totdeauna? 
Lissa Dragomir este o printesa moroi, cu un rarisim dar de a stapani magia spiritului. Ea trebuie aparata in orice moment de strigoi (mortii vii), cei mai fiorosi vampiri. Puternicul amestec de sange omenesc si vampiresc din venele Rosei Hathaway, cea mai buna prietena a Lissei, o face sa fie dhampir. Rose si-a dedicat viata unei misiuni mai mult decat primejdioase: s-o apere pe Lissa de strigoi, care si-au jurat s-o faca asemeni lor.

O premonitie intunecata incolteste in mintea lui Rose si umbre fantomatice prevestesc un rau cumplit ce se apropie tot mai mult de portile de fier ale Academiei. Strigoii strang cercul si cer razbunare pentru vietile luate de Rose. Intr-o lupta mai apriga decat cel mai infricosator cosmar, Rose va trebui sa aleaga intre viata, dragoste si cele doua fiinte care conteaza cel mai mult pentru ea... dar oare alegerea ei inseamna ca doar unul dintre ei va supravietui?"Aşa cum bineînţeles că vă aşteptaţi, al doilea volum al seriei mi-a plăcut la fel de mult ca primul. Sau chiar mai mult. Aici deja toate detaliile despre lumea personajelor erau cunoscute şi astfel cartea s-a concentrat pe obiectivul ei principal. Acţiunea cărţii se petrece patru luni mai târziu după ce Lissa fusese răpită de unchiul său şi forţată să îl însănătoşească. Unchiul său a fost prins, ea eliberată etc. Toate bune şi frumoase.


 Să trecem la volumul doi. Cred că elementul principal de atracţei al acestui volum a fost noul personaj masculin: Adrian Ivashkov. Nu vă garantez că o să îl plăceţi din prima. Eu nu l-am plăcut. Pe parcurs, însă, mi-am schimbat părerea despre el şi sigur şi tu o vei face. La un moment dat ajunge să te prindă glumele lui şi drăgălăşenia lui pentru Rose. Mai apare şi un personaj feminin, o femeie moroi extraordinară ( până la un moment dat...după mi-am schimbat radical părerea😂😂) dar să revenim la acţiunea volumului despre care vorbim astăzi.

Voi încerca pe cât posibil să descriu cartea fără a vă da spoilere căci stiu cât de mult pot strica ele lectura.


So, volumul doi este mult mai intrigant. Cu fiecare pasaj citit vrei mai mult şi mai mult. Richelle Mead a ştiu perfect cum să mă facă să înnebunesc şi să termin o carte în mai puţin de 6 ore. După cum şi descrierea zice un atac al strigoilor asupra unei familii regale bine păzite, dar nu îndeajuns de bine după cum veţi afla, îi obligă pe profesori să îşi trimită elevii într-o excursie la schi pentru siguranţa lor, bineînţeles. Dar cine a zis că acolo vor fi pe deplin în siguranţă? Nu vor fii, per motiv că cei ce au plecat să îi păzească, încă discută nefericitul caz al familiei regale. Între timp mai are loc un atac, atac în care moare ruda unei fete moroi din excursie. Astfel, Rose se implică şi ea cât poate în descurcarea misterului, dar fără să îşi dea seama divulgă informaţii secrete cui nu trebuie. Din frustrare, decizii proaste luate pe moment şi chiar răzbunare, trei dintre elevi pleacă în căutarea strigoilor ce au creat măcelul. Rose află şi astfel, împreună cu Christian, pleacă în căutarea lor.Nu v-am zis mai multe decât descrierea în schimb am detaliat câte ceva pe ici pe colo, nu v-am zis cui îi spune Rose acea informaţie şi cine sunt cei trei elevi ce pleacă în căutarea strigoilor. Vă las pe voi să aflaţi.
                                                                                    Rating:5/5


Cam scurtă, stiu, dar altceva mai mult nu am ce să vă zic decât că trebuie neapărat să o citiţi. Cert e că odată ce vă apucaţi de această serie vă este imposibil să o abandonaţi. Vă spun din propria experienţă. Nu doar că vă ţine cu sufletul la gură ci şi vă înglobează într-o bulă a acelui univers şi cu greu o să scăpaţi din ea...eu nu cred că voi scăpa...Şi vă jur că odată cu volumul trei o să vă mănânce sufletul bucățică cu bucățică. Dar până ajungem la recenzia volumului trei vă urez lectură plăcuta în volumul doi! Bye!❤

3 comentarii: