luni, 6 februarie 2017

# agatha christie # carte politista

Recenzie "Zece negrii mititei" de Agatha Christie


Titlu original: "And Then There Were None"

Anul aparitiei: 1939

Autor: Agatha Christie

Gen: roman politist

Numar pagini: 256

Editura: RAO
Descriere: „Zece...” Zece straini sunt atrasi de un misterios U.N. Owen, intr-o casa de pe o insula izolata, din aproprierea Devonului."
„Noua...” In timpul cinei, un mesaj inregistrat ii acuza pe fiecare in parte de cate o crima, iar in final, in aceeasi seara, unul dintre oaspeti moare.
„Opt...” Rupti de lume din cauza unei furtuni violente si urmariti de versurile unei vechi poezii de copii, care numara descrescator de la zece la zero, oaspetii lui U.N.Owen incep, unul cate unul, sa moara.

„Sapte...” Care dintre ei este criminalul? Oare va supravietui cineva?"

Vreau sa va spun ca atunci cand m-am apucat de carte nu aveam nici cea mai mica pornire sa o citesc. Cu cateva zile inainte imi pierise total cheful de citit. Dar facusem rost de ea si cum voiam de mult timp sa o citesc am zis sa o incep. Dupa doua-trei capitole nu am mai putut-o lasa jos din mana, nici nu cred ca am mancat ceva atunci. Pur si simplu nu imi dadea drumul cu fiecare cuvant citit dependenta de alte zece venea ca o avalansa. Inca o data o dovada ca Agatha Christie face minuni cu ale ei cuvinte. Va spun clar ca nu va v-a trece prin cap cine este criminalul decat abia la final cand veti citi acel manuscris. Cartea e pur si simplu G.E.N.I.A.L.A motiv pentru care am citit-o in cateva ore.

Merita lecturata si o recomand cu toata inima ca de astfel si orice alta creatie a geniului literar Agatha Christe.


                                                                                                  Rating: 5/5

„Chiar si in mijocul vietii, suntem mai aproape ca niciodata de moarte...”

„Ce sunet linistitor, isi zise el. Ce loc linistit...Cel mai bun lucru la o insula, observa el, este ca, odata ce ajungi pe ea, n-ai unde sa te mai duci. Ai ajuns la capatu a tot si a toate.
Isi dadu seama brusc ca nu dorea sa mai plece de pe insula.”

Puteti comanda cartea de aiciAGATHA CHRISTIE
Invitatii si figurinele de portelan


2 comentarii:

  1. Agatha Christe. Chiar ea însăși e genială ! Îmi plac cărțile ei.

    RăspundețiȘtergere